Příprava:
Kachnu rozmrazte a očistěte. Zvenku i vevnitř potřete olejem smíchaným se solí, pepřem a medvědím česnekem. Do kachny vložte brambory nakrájené na kostičky a otvor uzavřete párátky. Odložte do lednice, aby se chutě propojily. Vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte přibližně 1,5 hodiny. Po uplynutí této doby zvyšte teplotu na 175 °C a pečte do zhnědnutí asi 20 minut. Čerstvé listy medvědího česneku se konzumují nejlépe syrové (např. v salátech), protože zahřátím ztrácejí své zdraví prospěšné účinky.
Dobrou chuť!
Kachna marinovaná v medvědím česneku
Potřebujete:
- 1 celou mraženou kachnu
- 2 lžíce sušeného medvědího česneku
- několik brambor
- slunečnicový olej
- sůl, pepř