Kachna marinovaná v medvědím česneku 

Potřebujete: 

  • 1 celou mraženou kachnu 
  • 2 lžíce sušeného medvědího česneku 
  • několik brambor
  • slunečnicový olej
  • sůl, pepř

Příprava: Kachnu rozmrazte a očistěte. Zvenku i vevnitř potřete olejem smíchaným se solí, pepřem a medvědím česnekem. Do kachny vložte brambory nakrájené na kostičky a otvor uzavřete párátky. Odložte do lednice, aby se chutě propojily. Vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte přibližně 1,5 hodiny. Po uplynutí této doby zvyšte teplotu na 175 °C a pečte do zhnědnutí asi 20 minut. Čerstvé listy medvědího česneku se konzumují nejlépe syrové (např. v salátech), protože zahřátím ztrácejí své zdraví prospěšné účinky. 

Dobrou chuť!