Příprava:
Kachní kůži nařežte, osolte a opepřete. Prsa vložte na pánev kůží dolů a smažte je, dokud se tuk nevytopí. Poté je obraťte a smažte přibližně 2 až 3 minuty. Po uplynutí této doby je přeložte do žáruvzdorné nádoby, vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 20 minut. Čerstvé houby nakrájejte na kousky, krátce povařte a nechte okapat. V rendlíku s těžkým dnem osmahněte cibuli a přidejte houby. Vše pořádně osolte, opepřete a přidejte drcený česnek. Za stálého míchání smažte přibližně 2 minuty. Přilijte půl šálku vody, přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata, máslo, snítku čerstvého rozmarýnu a petrželovou nať. Poduste přibližně 10 minut. Po uplynutí této doby spojte houby s kachními prsy v zapékací nádobě a nádobu odstavte na několik minut, aby se chutě propojily.
Dobrou chuť!
Kachna po lesnicku
Potřebujete:
- 2 kachní prsa
- 400 g čerstvých nebo mražených lesních hub
- cibuli
- 2 stroužky česneku
- několik sušených rajčat
- 2 lžíce másla
- snítku čerstvého rozmarýnu
- lžíci nasekané petrželové natě
- sůl, pepř