Aromatická kachna na uzené paprice s batáty 

Potřebujete: 

  • 1 celou kachnu
  • 2 kyselá jablka 
  • lžíci uzené papriky
  • lžíci majoránky
  • sůl, pepř
  • 2 velké batáty 

Příprava: Kachnu očistěte a zevnitř a zvenku ji potřete solí, pepřem, uzenou paprikou a majoránkou. Dovnitř vložte nakrájená jablka a kachnu na přibližně 12 hodin odstavte na chladné místo. Kachnu v pekáči vložte na přibližně 2,5 hodiny do trouby vyhřáté na 180 °C a po hodině teplotu snižte na 165 °C. Zatímco se kachna peče, polejte ji 2x až 3x vypečeným sádlem. Přibližně 15 minut před koncem pečení přidejte do pekáče osolené a na půlměsíčky nakrájené batáty. Po vypnutí trouby nechte upečenou kachnu ještě asi 20 minut odpočívat.

Dobrou chuť!