Kachní prsa 
s pomerančovou omáčkou 

Potřebujete: 

  • 2 kachní prsa  
  • 3 pomeranče 
  • 3 mandarinky 
  • přepuštěné máslo na smažení
  • sůl, pepř 

Příprava: Prsa opláchněte a nařízněte kůži. Potřete solí a špetkou pepře. Na pánvi rozehřejte máslo a prsa položte kůží dolů. Na středním plameni smažte asi 5 minut , poté obraťte a smažte dalších 5 minut. Usmažená prsa vložte do žáruvzdorné nádoby, vložte do horké trouby a polévejte vypečenou tukem z pánve. Pečte přibližně 10 až 15 minut. Příprava omáčky: pomeranče a mandarinky vyfiletujte. Kousky ovoce vložte do rendlíku, přidejte špetku soli a chvíli povařte. Šťávu vzniklou po pečení masa smíchejte s pomerančovou šťávou a propasírujte přes síto, aby vznikla krémová konzistence. Kachní prsa nakrájejte na plátky, podávejte např. s rýží a vše přelijte omáčkou. 

Dobrou chuť!