Kachna marinovaná v medvědím česneku 

Potřebujete: 

  • 1 celou mraženou kachnu 
  • 2 lžíce sušeného medvědího česneku 
  • několik brambor 
  • slunečnicový olej 
  • sůl, pepř 

Příprava: Kachnu rozmrazte a očistěte. Zvenku i vevnitř potřete olejem smíchaným se solí, pepřem 
a medvědím česnekem. Do kachny vložte brambory nakrájené na kostičky a otvor uzavřete 
párátky. Odložte do lednice, aby se chutě propojily. Vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte přibližně 1,5 hodiny. Po uplynutí této doby zvyšte teplotu na 175 °C a pečte do zhnědnutí asi 
20 minut. Čerstvé listy medvědího česneku se konzumují nejlépe syrové (např. v salátech), 
protože zahřátím ztrácejí své zdraví prospěšné účinky. 

Dobrou chuť!